luni, 7 octombrie 2024

Prezentarea susținută de 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗰𝗸 𝗛𝗮𝘆𝗲𝘀 (Cambridge, UK), intitulată „Frontierele Imperiului lui Alexandru: motivații intelectuale, ideologice și militare pentru traversarea râurilor Ister și Jaxartes”.

 

Seria prelegerilor din primul panel al celei de-a doua zile a Melammu Workshop 2024, „Alexandru cel Mare (și alți cuceritori) și marile râuri din Eurasia”, va continua cu prezentarea susținută de 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗰𝗸 𝗛𝗮𝘆𝗲𝘀 (Cambridge, UK), intitulată „Frontierele Imperiului lui Alexandru: motivații intelectuale, ideologice și militare pentru traversarea râurilor Ister și Jaxartes”.
Cercetător postdoctoral al Colegiului Trinity din Dublin, Patrick Hayes a participat la două proiecte majore ale Consiliului European de Cercetare bazate pe istoria mediului marin: proiectul NorFish și proiectul 4-Oceans, iar prima sa carte, „Ireland’s Sea Fisheries, 1400-1600: Economics and Environment”, a examinat istoria pe o perioadă de 200 de ani a pescuitului marin din Irlanda, prezentând modul în care o îmbinare de conflicte, colonizare și schimbări climatice a afectat sustenabilitatea pe termen lung a industriei. Domeniile sale de cercetare se axează în special pe istoria mediului, istoria alimentației, istoria marină și istoria digitală, dar și pe granițele din perioada elenistică, în prezent pregătind susținerea tezei de doctorat în cadrul Universității din Cambridge, intitulată „Un studiu al granițelor politice și al formării lor în perioada elenistică”.
___
Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu