duminică, 6 octombrie 2024

𝗱𝗿. 𝗞𝗿𝘇𝘆𝘀𝘇𝘁𝗼𝗳 𝗨𝗹𝗮𝗻𝗼𝘄𝘀𝗸𝗶 (Gdańsk, Polonia) va susține prelegerea „India ca o ultimă graniță elenistică – crearea unei noi idei de contradicție”.

 

În încheierea celui de-al treilea panel al conferinței „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024”, intitulat „Din Mesopotamia, prin Persia, până în India”, 𝗱𝗿. 𝗞𝗿𝘇𝘆𝘀𝘇𝘁𝗼𝗳 𝗨𝗹𝗮𝗻𝗼𝘄𝘀𝗸𝗶 (Gdańsk, Polonia) va susține prelegerea „India ca o ultimă graniță elenistică – crearea unei noi idei de contradicție”.
Dr. Krzysztof Ulanowski este profesor asociat în cadrul Facultății de Științe Sociale, Departamentul de Antropologie socială (Universitatea din Gdańsk). Interesele sale științifice principale se referă nu doar la antropologie, ci și la studii religioase, istorie, studii clasice și orientale, fiind afiliat organizațiilor științifice precum Polish Orientalist Society (PTO), Classical Association in London (CA), Society of Biblical Literature (SBL), International Association for Assyriology (IAA), Societas Philologa Polonorum (PTF) și General Association of Mediterranean Archeology (GAMA).
Face parte din consiliul de administrație al proiectului internațional Melammu și și-a desfășurat cercetările atât în centrele academice din Paris, Padova și Atena, cât și pe teren - Mexic, Bhutan și Podlasia (Polania). Este autorul a peste cincizeci de publicații: cărți, capitole și articole și editor al volumului în curs de apariție „Sacralitatea – Deschisă dialogului sau închisă schimbărilor?”
___
*Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu