sâmbătă, 14 august 2021

Medalia românească: Ziua Marinei / Fregata Regina Maria

 

Ziua Marinei / Fregata Regina Maria

Ziua Marinei Române este celebrată în fiecare an, pe data de 15 august, odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor români.

Tradiţia sărbătoririi Marinei Române – „școala cea mare de energie în care se oţelesc sufletele şi în care simţul de disciplină, de solidaritate şi imbold înălţător pentru jertfă se aşează în chip firesc la temelia vieţii” – la 15 august a fost reluată după 1990. Prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004 s-a instituit Ziua Marinei Române pe data de 15 august ca sărbătoare comună a marinarilor militari şi civili, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

Regina Maria a României a fost supranumită „Regina soldat”, datorită implicării sale active în ajutorarea răniților în Primul Război Mondial, când a lucrat direct pe front, în spitale de campanie și a coordonat activitatea unei fundații de caritate. A militat pentru interesele României în plan extern, fiind un adevărat ambasador al țării. De exemplu, în perioada Conferinței de Pace de la Paris, după Primul Război Mondial, a avut întrevederi cu conducătorii Antantei, militând pentru recunoașterea internațională a României Mari.

În onoarea Reginei Maria, nava emblematică de război a Marinei României – Fregata „Regina Maria”, aflată acum în dotarea Forțelor Navale Române, poartă numele Reginei.
Fregata „Regina Maria” este recunoscută ca şi continuatoare a tradiţiilor distrugătorului „Regina Maria”, intrat în serviciu la 07.09.1930 (ziua navei).

La ceas aniversar, în semn de cinstire pentru înaintaşi, aducem un pios omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea țării și a frontierelor de ape, sub pavilionul tricolor.
Cu prilejul Zilei Marinei Române, Monetăria Statului lansează pe piață noua emisiune medalistică „Ziua Marinei / Fregata Regina Maria” și transmite tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniile cu specific naval multă sănătate, bucurii şi numai împliniri.
Protectoarea marinarilor români, Sfânta Fecioară Maria să vă călăuzească şi să vă ocrotească, oriunde veţi fi!
„La mulţi ani şi bun cart înainte!”

Produsul medalistic aniversar – format din medalie și însoțită de broșură și cutie de lemn – poate fi achiziționat din Portul Militar Constanța, în data de 14.08.2021, cu ocazia Zilei Recunoștinței și a Porților Deschise, la prețul de 1.003 lei/set pentru medalia din argint și de 185 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:
# Material: Argint 925‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 167 grame
- Calitate: patinată
* Tiraj fix: 250 bucăți

# Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 60 mm
- Calitate: patinată
* Tiraj fix: 100 bucăți


Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.filaret@monetariastatului.ro, magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro.

Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.

____________________________
#MonetariaStatului #ForteleNavaleRomane #ZMR #ZiuaMarinei #FregataReginaMaria #F222

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu