joi, 1 august 2024

Perspective istorice ale culturii și economiei săsești

 

Asociația PRONUMISMATICA este co-organizator al expoziției "Perspective istorice ale culturii și economiei săsești" ce se va desfășura la Sibiu în perioada 1-15 august 2024, în showroom-ul Mercedes Benz Auto Schunn.
Programul de vizitare este zilnic, de la ora 09.00 la ora 18.00, cu intrare liberă.
Alături de partenerii Auto Schunn SRL, Asociația pentru Ajutor Umanitar și Social, Asociația Culturală Colecția Alois Weil și nu în ultimul rând Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, ne-am propus să prezentăm publicului interesat exponate inedite care reflectă cultura și economia sașilor din Transilvania.
Vor fi expuse peste 200 de acțiuni rare, ante- și interbelice ale instituțiilor bancare și industriale fondate și conduse de comunitatea sașilor, cât și peste 100 de insigne aparținând asociațiilor săsești din diverse domenii de activitate: comerț, sport, muzică, industrie sau religie.
Spiritul asociativ și antreprenorial al comunităților locale săsești a condus la o mare diversitate a exponatelor, care acoperă o vastă arie geografică: de la puternicele centre urbane - Sibiu și Brașov - la comunități rurale cu o îndelungată tradiție - Rupea, Agnita, Hărman și multe altele.
Recomandăm cu căldură vizitarea expoziției, care va deschide porțile unei lumi uitate și fascinante în aceeași măsură.

 

Sursa informațiilor PRONUMISMATICA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu