miercuri, 28 august 2024

Un stand în care au fost prezentate trei ateliere monetare

 








În data de 24 august 2024, Muzeul Județean Olt a participat la Festivalul de reconstituire istorică Romula Fest, organizat la Reșca, com. Dobrosloveni, jud. Olt, cu un stand în care au fost prezentate trei ateliere monetare.

Au fost realizate trei ștanțe monetare, după monede din colecția muzeului, cu ajutorul cărora vizitatorii au putut realiza replici de monede. O ștanță s-a realizat după o tetradrahmă celtică - imitație Filip al II-lea, descoperită la Morunglav (sec. III î. Hr.). Alta după o tetradrahmă Macedonia Prima descoperită la Crăciunei (sec. II î. Hr.). Ultima ștanță s-a realizat după un sesterț emis de împăratul Traian după cucerirea Daciei (107), descoperit la Enoșești - Acidava. Vizitatorii standului s-au declarat încântați pentru că au putut realiza replici după monede importante descoperite pe teritoriul județului Olt.

Proiectul nostru va continua în muzeu, unde vizitatorii vor putea afla informații referitoare la atelierele monetare din Antichitate și vor putea realiza experimental replici de monede.


Forin Ciulavu

 

Sursa informațiilor Muzeul Județean Olt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu