joi, 28 aprilie 2022

Medalia românească: 6 aprilie - Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

 

 

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SPORTULUI

„Pentru fiecare persoană, sportul este un prilej de îmbunătăţire a felului său de a fi.” – Pierre de Coubertin

La 23 august 2013, Adunarea Generală a Națiunilor Unite (ONU) a hotărât proclamarea datei de 6 aprilie drept Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, înfăptuind o legătură istorică cu primele Jocuri Olimpice moderne din 1896.
În anul 2015, sportul a fost recunoscut oficial ca un „facilitator important” al dezvoltării durabile și inclus în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.
În istorie, sportul a jucat un rol important în toate societățile, fie sub forma sportului competitiv, a activității fizice sau a jocului.

Sportul reprezintă atât un instrument important în eforturile umanitare, de dezvoltare și de consolidare a păcii, cât și un mecanism eficient utilizat adesea de guverne, organizații de dezvoltare și sport dar și de întreaga societate. Nu mai poate fi considerat un lux în cadrul oricărei societăți, ci este mai degrabă o investiție importantă în prezent și viitor.
Sportul are puterea de a declanșa schimbarea socială, dezvoltarea comunității și favorizează pacea și înțelegerea în societate.

Noul produs de colecție „6 aprilie - Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace” – compus din medalie, pliant și mapă de prezentare – inclus în Programul Medalistic 2022, poate fi procurat de la magazinele Monetăriei Statului la prețul de 335 lei/set pentru medalia din argint și de 143 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele:
# Material: Argint 999‰
- Diametru: 37 mm
- Greutate: 31,11 grame
- Calitate: proof
* Tiraj fix: 60 bucăți

# Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 37 mm
- Calitate: proof
* Tiraj fix: 40 bucăți
_______________________________________
#MonetariaStatului #ZiuaSportului #Sport #Medalii #Romania #ProgramMedalistic

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu