luni, 20 mai 2024

Medalia românească: 85 de ani de la intrarea Navei Școală Mircea în serviciul Forțelor Navale Române

 


Construită în perioada 1938-1939, la Șantierul Naval „Blohm und Voss” din Hamburg, Germania, nava-școală „Mircea” este cea de-a patra din seria de cinci nave de același tip, construite în același șantier, fiind soră cu EAGLE (ex. Horst Wessel) - SUA, GORCH FOCH I (ex. Tovarisch, ex. Gorch Foch - navă muzeu) - Germania, GORCH FOCH II - Germania, SAGRES (ex. Albert Leo Schlageter) - Portugalia.
Nava-școală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri și cu 23 de vele, care însumează o suprafață velică totală de 1.750 m2.
La data de 22 septembrie, în același an, a fost lansată la apă și botezată cu numele „Mircea”, alegerea fiind justificată de bogata tradiție și renumele predecesorului său, bricul „Mircea”.
Cei 85 de ani reprezintă ani în care numeroase promoții de marinari români și-au făcut ucenicia pe „Mircea”, care s-au identificat mândri cu nava-școală, făcând ca marina românească să aibă distincție printre celelalte tipuri de arme.
Monetăria Statului îi dedică acest produs medalistic: „85 de ani de la intrarea Navei Școală Mircea în serviciul Forțelor Navale Române”.
Setul de colecție – format din medalie, broșură și cutie de lemn – poate fi achiziționat de la magazinele instituției noastre sau de pe magazinul online www.romanianmint.ro, la prețul de 1.426 lei/set pentru medalia din argint și de 400 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ T.V.A.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:
- Material: Argint 999‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 125 grame
- Calitate: patinată
Tiraj fix: 60 bucăți
- Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 60 mm
- Calitate: patinată
Tiraj...

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu