duminică, 26 mai 2024

Patrimonium 2022-2023

 

Vă așteptăm cu drag la Patrimonium 2022-2023!


Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, are plăcerea de a vă invita miercuri, 29 mai 2024, ora 18:00, la un vernisaj de zile mari: „Patrimonium 2022-2023”. O expoziție care își propune să vă surprindă și să vă încânte cu cele mai noi și valoroase achiziții, donații și restaurări.

Ce veți putea admira? Peste 500 de exponate, fiecare cu povestea sa. Printre piesele de rezistență se numără fascinanta pictură „Legenda din Caransebeș”, portretul impunător al lui János Bachó de Dezsér și cel al generalului Kristof Károly Piatsek. Iar colecția Virgil Birou aduce un plus de diversitate și bogăție culturală.

Și pentru că arheologia ne dezvăluie mereu noi mistere, veți putea explora și descoperi din situl Cornești, unde colaborările internaționale au scos la lumină artefacte din Epoca Târzie a Bronzului. Grație achizițiilor, dar și prețioaselor donații, precum cele ale doamnei Annemarie Podlipny-Hehn și ale familiei Kämpfer, patrimoniul nostru s-a îmbogățit considerabil. Laboratorul Zonal de Restaurare, recent reacreditat, va prezenta rezultatele muncii sale minuțioase printr-o serie de obiecte restaurate.


#mnab #patrimoniun2023 #expozitiitimisoara

 

Sursa informațiilor Muzeul Național al Banatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu