duminică, 19 mai 2024

Lansare de carte: Conservare și promovare identitară la minoritățile etice din județul Timiș, în contextul politicii transfrontaliere a României, de Iancu C. Berceanu

 

https://www.facebook.com/share/q48CK6hExxdQUTiA/

 
„Apărută de curând la Editura Universității de Vest din Timișoara, cartea profesorului Iancu-Constantin Berceanu din Sânnicolau Mare „Conservare și promovare identitară la minoritățile etice din județul Timiș, în contextul politicii transfrontaliere a României” abordează o problemă dificilă, care poate da naștere multor discuții: conservarea și promovarea identității etnice la minoritățile din vestul României. Cercetarea în teren s-a făcut în 18 localități în care minoritățile etnice transfrontaliere – maghiari, sârbi, bulgari, ucraineni – dețin ponderi semnificative.
Conținutul ei reprezintă teza cu care autorul a obținut anul trecut titlul de doctor în geografie cu calificativul „Magna cum laude” la Universitatea de Vest din Timișoara. Autorul, profesor din anul 2004 la Dudeștii Vechi, a fost implicat în viața culturală și socială a minorităților etnice. A mai publicat articole în reviste academice internaționale, cotate ISI, care au fost bine primite de comunitatea științifică. Acestea au fost, deja, citate în alte lucrări de specialitate.
Structurat pe 7 capitole, volumul de 416 pagini va fi lansat în data de 23 mai la ora 18 în Timișoara, la Librăria „Cartea de nisip”, în cadrul unui eveniment organizat de Societatea de Geografie din România, filiala Timiș. Moderator va fi domnul profesor universitar doctor Nicolae Popa, care a fost îndrumător al tezei de doctorat. Vor participa geografi din județ, cadre universitare și din învățământul preuniversitar.”

 

Sursa informațiilor Iancu C. Berceanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu