marți, 14 mai 2024

Proiectul „Arheologie digitală: Trecutul Medieval al Bucureștiului dintr-o Perspectivă Ceramică”

 

Proiectul „Arheologie digitală: Trecutul Medieval al Bucureștiului dintr-o Perspectivă Ceramică”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, urmărește să facă cunoscută publicului larg istoria orașului București între secolele XVI și XIX prin evidențierea și valorificarea vaselor realizate din lut și a locurilor istorice, „landmark-uri” ale orașului în care au fost descoperite.
Prima etapă a proiectului constă în selecția celor mai reprezentative vase din colecția Muzeului Municipiului București și crearea unei baze de date online de evidență a ceramicii medievale, care să cuprindă informațiile legate de vasele din lut, imaginile și modelele digitale 3D, precum și a locurilor istorice unde au fost descoperite.
A doua etapă constă în digitizarea 2D și 3D și catalogarea vaselor din lut, crearea unei hărți interactive a locurilor unde au fost descoperite, alături de un scurt istoric al acestora și crearea unei broșuri în care vor fi prezentate rezultatele proiectului.
A treia etapă constă în realizarea unei expoziții tematice și a unui atelier la care vor putea participa toți cei interesați de istoria Bucureștiului.
Mai multe detalii despre proiectul organizat de #MMB și activitățile desfășurate vor fi disponibile în curând pe site-ul nostru oficial și pe platformele noastre de socializare.
Parteneri: Institutul Național al Patrimoniului & Centrul de Cercetări Arheologice „Vasile Pârvan”.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


#MMB #ArheologieDigitală #BucureștiMedieval #PatrimoniuCultural #AFCN

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu