vineri, 31 mai 2024

Expoziția foto-documentară ”Rusaliile Negre”

 

Vernisajul expoziției foto-documentare „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan”.


Evenimentul va avea loc marți, 4 iunie 2024, începând cu ora 10,00, la Casa Memorială ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin.
Expoziția foto-documentară „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan” aduce în prim-plan un capitol dureros și mai puțin cunoscut din istoria recentă a României – deportările în Bărăgan, cunoscute sub numele de „Rusaliile Negre”. Prin intermediul fotografiilor documentare și a materialelor de arhivă, vizitatorii vor putea să înțeleagă mai bine suferințele și dificultățile îndurate de cei deportați, oferind o perspectivă emoționantă asupra acestor evenimente tragice.
„Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan” reprezintă un omagiu adus victimelor deportărilor și o inițiativă de a păstra vie memoria acestora pentru generațiile viitoare. Expoziţia aparține Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei - Fundaţia Academia Civică. Realizator: Romulus Rusan, în colaborare cu Ioana Boca, Virginia Ion, Angela Bilcea, Andreea Cârstea. Expoziţia face parte din proiectul „MEMORIA DEPORTĂRILOR din ROMÂNIA”, susţinut prin programul EUROPA PENTRU CETĂŢENI. MEMORIA ACTIVĂ A EUROPEI al COMISIEI EUROPENE.
Vă așteptăm să ne fiți alături la acest eveniment deosebit, pentru a descoperi împreună un fragment important din istoria noastră.

 

Sursa informațiilor Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu