marți, 28 iunie 2022

Ziua Porților Deschise/ZPD (ediția a V-a) la situl arheologic Gumelnița din județul Călărași

 

Dragi prieteni, Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița în colaborare cu Muzeul Municipiului București și cu Universitatea din București organizează miercuri, 29 Iunie 2022, Ziua Porților Deschise/ZPD (ediția a V-a) la situl arheologic Gumelnița din județul Călărași.
Situl de la Gumelnița, mun. Oltenița, jud. Călărași, este binecunoscut specialiștilor și marelui public prin prisma așezării de tip tell de aici, care este și situl eponim al culturii Gumelnița.
Situl este compus din așezarea de tip tell aparținând comunităților gumelnițene, din două necropole corespunzătoare așezării respective, iar în proximitate sunt semnalate și alte locuiri atribuite eneoliticului timpuriu (cultura Boian, faza Vidra), eneoliticului final (o necropolă Cernavoda II), epocii bronzului (o așezare atribuită culturii Tei), primei epoci a fierului sau culturii Dridu.
Astfel, între orele 10.00 - 12.00 AM, cei interesați pot vizita situl arheologic și pot admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania din acest an.
Evenimentul va avea loc la situl Gumelnița, mun. Oltenița, județul Călărași, începând cu ora 10:00.

 

Sursa informațiilor Muzeul Civilizației Gumelnița Oltenița.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu