sâmbătă, 25 iunie 2022

Medalia românească: STEAUA BUCUREȘTI - 75 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE

 

Clubul sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”- 75 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE
Avem plăcerea să anunțăm lansarea emisiunii medalistice aniversare „75 de ani de la înființarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București”.
Vechea tradiție a practicării sportului în Armata Română a condus la înființarea, în 1947, a Asociației Sportive Armata. Aceasta a reprezentat punerea în practică a preocupărilor unor mari iubitori ai sportului – printre care generalul-maior Dumitru Petrescu, generalul-maior Oreste Alexandrescu, comandorul Traian Săvulescu, locotenent-colonelul Ion Costăchel și maiorul Cornel Șandru.
Înființarea A.S. Armata a răspuns necesității ca tinerii sportivi încorporați pentru a satisface stagiul militar să continue, în mod organizat, desăvârșirea măiestriei lor sportive. Totodată, aceasta a avut drept scop să se dea posibilitatea talentelor afirmate din rândurile cadrelor permanente ale armatei de a se realiza și pe tărâmul activității sportive de performanță.
Setul medalistic de colecție - format din medalie, carte falsă și certificat de autenticitate - poate fi procurat la prețul de 1.490 lei/set pentru medalia din argint și de 215 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:
# Material: Argint 999‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 129 grame
- Calitate: patinată
*Tiraj fix: 100 bucăți
# Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 60 mm
- Calitate: patinată
* Tiraj fix: 500 bucăți
_____________________________
#MonetariaStatului #SteauaBucuresti #CSA
#RosuAlbastru #CubulDeLangaInima #Romania #Medalii #Sevilla86 #SpiritDeLupta #IstoriaContinua

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu