marți, 18 mai 2021

Viața în sud-estul României acum 6500 de ani

 



#CivilizațiaGumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani
Expoziția-eveniment pe care vă invităm să o vizitați începând de mâine, 19 mai 2021, ora 10.00, la Palatul Suțu, va reuni cele mai frumoase obiecte gumelnițene din colecțiile a două muzee - Muzeul Municipiului București și Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița - și va aborda o serie de registre tematice, precum contextul general al neoliticului și eneoliticului în sud-estul României, locuirea, hrana, ceramica și primele obiecte metalice, relația cu alte populații.
O mare parte a așezărilor gumelnițene erau de tip tell (movilă antropică) indicând o locuire intensă pe același amplasament, în apropierea surselor de apă, de multe ori pe promontorii cu poziție dominantă. Cultura materială a acestor populații este una bogată și deosebit de interesantă, diversificată, evidențiind un nivel ridicat al cunoștințelor tehnice.
Detalii despre toate acestea vă invităm să aflați citind articolul scris pentru „București în 5 minute” de Dr. Dan Pîrvulescu, director adjunct Secția Istorie - curator al noii expoziții „Civilizația Gumelnița. Viața în sud-estul României acum 6500 de ani”: http://muzeulbucurestiului.ro/civilizatia-gumelnita.../
Explicații foto:
Model miniatural de locuință
Cupă bitronconică gumelnițeană
#proiectexpozițional #neolitic #eneolitic #așezărigumelnițene

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu