sâmbătă, 26 septembrie 2020

Lansarea medaliei aniversare „155 de ani de la nașterea lui Ferdinand I - Întregitorul / Fregata”

 


Două aniversări deosebite vor fi marcate în cartea de istorie a neamului românesc, prin consemnarea acestora pe fațetele unei medalii aniversare, realizate de Monetăria Statului Român. Filele din trecutul României, aduse în atenția publicului, sunt reprezentate de împlinirea a 155 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I și a 90 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române a primei nave de război, care a purtat denumirea ilustrului monarh, distrugătorul „Regele Ferdinand”, tradiție continuată astăzi de fregata „Regele Ferdinand”.
Ediția limitată a medaliei aniversare „155 de ani de la nașterea lui Ferdinand I - Întregitorul / Fregata” conține 130 de exemplare, 90 din argint și 40 din cupru, care prezintă profilurile stilizate ale celor două nave de război și chipul monarhului alături de Arcul de Triumf.
Medalia va putea fi admirată și cumpărată de la reprezentanții Monetăriei Statului, care se vor afla la sediul muzeului, vineri, 2 octombrie, orele 10.30-16.00, sâmbătă, 3 octombrie, orele 09.30-16.00, și duminică, 4 octombrie, orele 09.30-13.00.
Pentru mai multe detalii cu privire la prețurile de achiziție ale celor două medalii accesați link-ul de mai jos: https://www.monetariastatului.ro/.../ferdinand-i-%C3...

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu