marți, 2 iulie 2024

Recomandare editorială: De la Mayer la Preziosi. Spațiul românesc în viziunea artiștilor călători

 

Mărturiile călătorilor străini sunt esențiale pentru cunoașterea trecutului spațiului românesc, iar, pe lângă relatările scrise, foarte importante sunt și creațiile artiștilor plastici, în care sunt redate peisaje, imagini din orașe și sate, costume, tipuri sociale din Țara Românească, Moldova, Transilvania, Dobrogea, Bucovina, Basarabia. 


De aceea, albumul din seria #Imago, 2023, pe care vi-l recomandăm, cuprinde lucrări ale unor astfel de artiști ce se găsesc în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României (Mayer, Erminy, Engelmann, Bouquet, Dossault, Rey, Raffet, Rohbrock, Valério, Laufberger, Lancelot, Knapp, Preziosi, Thumann). Vă invităm să le descoperiți, vă vor purta într-o adevărată călătorie virtuală prin țările române în prima parte a secolului al XIX-lea!
Albumul poate fi comandat online, aici: https://mnir.ro/shop/index.php/produs/6135/ sau achiziționat direct de la magazinul muzeului.


Nu ratați nici expoziția De la Mayer la Preziosi. Spațiul românesc în viziunea artiștilor-călători, deschisă la Muzeul Național de Istorie a României până în luna octombrie.


Detalii despre program și tarife de acces: https://www.mnir.ro/

 

Sursa informațiilor Muzeul Național de Istorie a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu