vineri, 19 august 2022

20 august 2022, Ziua Porților Deschise la Sarmizegetusa Regia

 


Sâmbătă, 20 august 2022, pe șantierul arheologic Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia va avea loc evenimentul Ziua Porților Deschise. În cadrul unor tururi ghidate vor fi prezentate vizitatorilor monumentele antice și rezultatele cercetărilor din acest an.
Săpăturile arheologice au vizat două dintre terasele capitalei Regatului Dac – a IX-a și a X-a. Pe terasa a IX-a, unde campaniile de cercetare din anii precedenți au dus la descoperirea unui nou edificiu de cult, săpăturile au avut ca scop identificarea unui nou tronson din zidul de susținere a acestei terase. În partea sudică a terasei a X-a au fost identificate segmente ale fundației unei clădiri cu mai multe încăperi.
Cercetările arheologice din campania 2022 sunt finanțate de Consiliul Județean Hunedoara și Ministerul Culturii.
Organizatori: Colectivul științific al șantierului arheologic „Cetățile dacice din Munții Orăștiei”, Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca), Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeul Civilizației Dacice și Romane (Deva), Muzeul Județean Mureş (Târgu Mureș), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara.

 

Sursa informațiilor Cetățile Dacice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu