miercuri, 6 decembrie 2023

Conferințele Muzeului Severeanu: „Bioarheologie pe Drumul Mătăsii”, dr. Mihai Constantinescu

 

Joi, 14 decembrie 2023, la ora 18.00, vă invităm la conferința susținută de dr. Mihai Constantinescu, Conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București și antropolog la Institutul de Antropologie “Fr. I. Rainer” al Academiei Române, cu tema: „Bioarheologie pe Drumul Mătăsii”.
Conferința va avea loc la Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26).
Coordonator serie conferințe: prof. Ioan Carol Opriș.
Accesul la eveniment se face în baza unei rezervări prin email la muzeul.severeanu@muzeulbucurestiului.ro, cu confirmare, în limita locurilor disponibile.
Preț bilet: 10 lei. Achiziționarea biletului se face la stand, înaintea începerii conferinței.
Dr. Mihai Constantinescu este specializat în bioarheologie, iar domeniile sale de sunt legate de studiul practicilor funerare, al evoluției stilului de viață, stării de sănătate, urmelor de violență și caracteristicilor fizice ale populațiilor din preistoria sud-estului Europei.
Mihai Constantinescu va prezenta aspecte legate de cercetările arheologice efectuate în movile funerare de-a lungul Drumului Mătăsii, în provincia Jizzah din Uzbekistan, în complexe funerare foarte variate atât ca tip de construcție, structură și inventar funerar, care acoperă aproape întreaga istorie a zonei respective. De asemenea, vor fi discutate și probleme legate de semnificația, contextul istoric și importanța acestor descoperiri pentru istoria Asiei Centrale, cât și aspecte inedite legate de cercetarea arheologică de teren în această zonă.

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu