duminică, 10 decembrie 2023

Expoziția Banatul Otoman - Restituiri Culturale

 

Avem plăcerea de a vă invita în data de 15 decembrie, la deschiderea unei expoziții etno-arheologică, interdisciplinară și trans-disciplinară, care are ca scop promovarea patrimoniului național și regional.
În cadrul acestui eveniment vor fi expuse zeci de piese de patrimoniu, tematică expoziției bazându-se pe trei linii directoare: o componentă descriptiv-educativă, o componentă de descoperire și una conceptuală.
Vă așteptăm să descoperiți artefacte rezultate din săpăturile arheologice de salvare din Timișoara, documente otomane și scrieri originale inedite, ansambluri arhitectonice, mărturii ale exploatărilor miniere și bunuri culturale.

Acesta este un eveniment este realizat în colaborare cu mai multe instituții de cultură și de învățământ din Timișoara, respectiv: Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara - Facultatea de Litere, Istorie și Teologie/ Facultatea de Artă și Design, departamentele: Design și Conservare și restaurare, Muzeul de etnografie, etnologie și folclor „Țara Carașului”, Oravița, Centrul de Studii Bănățene „Sim. Sam. Moldovan” și Asociația Românilor din Balcani.
Curatori: Conf. univ. dr. Dorel MICLE, prof. dr. Maria HADIJI.

 

Sursa informațiilor Muzeul Satului Bănățean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu