marți, 12 decembrie 2023

Conferința „Bioarheologie pe Drumul Mătăsii”, susținută de dr. Mihai Constantinescu

 




Joi, 14 decembrie 2023, la ora 18.00, vă invităm la Muzeul George Severeanu, la conferința „Bioarheologie pe Drumul Mătăsii”, susținută de dr. Mihai Constantinescu, Conferențiar universitar la Facultatea de Istorie a Universității din București și antropolog la Institutul de Antropologie “Fr. I. Rainer” al Academiei Române.
Dr. Constantinescu Mihai va prezenta aspecte legate de cercetările arheologice efectuate în movile funerare de-a lungul Drumului Mătăsii, în provincia Jizzah din Uzbekistan, în complexe funerare foarte variate atât ca tip de construcție, structură și inventar funerar, care acoperă aproape întreaga istorie a zonei respective. De asemenea, vor fi discutate și probleme legate de semnificația, contextul istoric și importanța acestor descoperiri pentru istoria Asiei Centrale, cât și aspecte inedite legate de cercetarea arheologică de teren în această zonă.
Coordonator serie conferințe: prof. Ioan Carol Opriș.
Accesul la eveniment se face în baza unei rezervări prin email la muzeul.severeanu@muzeulbucurestiului.ro, cu confirmare, în limita locurilor disponibile. Preț bilet: 10 lei.
Mai multe detalii aici - https://fb.me/e/4PrtFNUDO

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu