marți, 11 iulie 2023

Lacul balnear Telega, o viziune arhitecturală şi istorică

 

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare „Lacul balnear Telega, o viziune arhitecturală şi istorică”, care va avea loc miercuri, 12 iulie 2023, ora 17.00 în Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti, str. Erou Călin Cătălin, nr. 1.
Organizată sub egida Consiliului Judeţean Prahova şi a Uniunii Arhitecţilor din România – Filiala Muntenia, expoziţia prezintă rezultatele proiectului realizat de studenţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” privind posibila renaştere a Băilor Centrale de Sare de la Telega, celebre încă din perioada interbelică datorită calităţilor curative ale apelor şi a dezvoltării turismului balnear în zonă.
Experimentul didactic a constituit o provocare pentru studenţi, prin încercarea de a oferi şase soluţii sustenabile şi ecologice diferite pentru amenajarea unui complex balnear, o posibilă sursă de pornire pentru un viitor concept pe care locul îl merită şi care l-ar putea reaşeza pe lista atracţiilor turistice din judeţul Prahova.
Vă aşteptăm cu drag!

 

Sursa informațiilor Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu