miercuri, 17 mai 2023

Seri de poveste la MUZEU - Despre șantierele școală și inventarierea patrimoniului cultural din lemn

 

Vă invităm la Muzeul Național al Banatului pentru o nouă Seară de poveste, care va avea loc joi, 18 mai 2023, de la ora 18:00, în sala de Pedagogie Muzeală a Bastionului Maria Theresia.
În cadrul acestei serii, vom aborda subiectul captivant al „Șantierelor școală și inventarierea patrimoniului din lemn", avându-l ca invitat special pe dr. Vladimir Obradovici.
Vom explora provocările cu care se confruntă bisericile de lemn din România, un tezaur de peste 1400 de exemplare, și importanța conservării lor. Vom discuta despre lipsa unei școli specializate în conservarea patrimoniului din lemn, precum și despre necesitatea cunoașterii exacte a numărului și stării bisericiilor istorice de lemn pentru a dezvolta o strategie națională adecvată.
În acest context, Asociația Biserici Înlemnite joacă un rol esențial în inițierea unor acțiuni coordonate de cercetare, documentare, valorificare și formare de specialiști în conservarea acestui patrimoniu. Muzeul Național al Banatului sprijină aceste eforturi prin intermediul colaboratorilor săi, dr. Adriana Sărășan și dr. Adrian-Cristian Ardelean.
Vă așteptăm cu drag să participați la această seară deosebită, unde veți putea afla mai multe detalii despre inițiativele Asociației Biserici Înlemnite și despre importanța conservării bisericilor istorice din lemn.
Data: Joi, 18 mai 2023
Ora: 18:00
Locație: Muzeul Național al Banatului, sala de Pedagogie Muzeală a Bastionului Maria Theresia.
Vă așteptăm cu nerăbdare să petrecem împreună o seară plină de poveste și cunoaștere!
Echipa Muzeului Național al Banatului

 

Sursa informațiilor Muzeul Național al Banatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu