marți, 16 mai 2023

Mineral Expo Oradea 2023 prezintă DIAMANTUL HERKIMER

 

Mineral Expo Oradea 2023 prezintă DIAMANTUL HERKIMER


Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea găzduiește, în perioada 2-4 iunie 2023, o nouă ediție a expoziției cu vânzare de bijuterii și minerale, denumită sugestiv Mineral EXPO.
Exponatul vedetă al acestei ediții este o varietate de Cuart descoperit în localitatea Herkimer, din statul New York – Statele Unite ale Americii, cu o duritate de 7.5 pe scara Mohs și sistem de cristalizizare in hexagonal (trigonal). Acest tip de cristal, cu o formă deosebită – dublă terminație dar și prin prisma durității puțin mai mari, este asemănător cu diamantul.
Datorită cererii foatre mari cristalul a devenit cunoscut sub denumirea comercială de DIAMANT HERKIMER sau Diamantul de Maramureș, în cazul eșantioanelor descoperite în România, care atrag prin cele 18 fațete și două vârfuri dar și incluziunile fluide (apă, metan sau petrol).
Expoziția de minerale și bijuterii include o zonă specială destinată vânzării de pietre prețioase și semiprețioase fațetate în care se vor regăsi rubine, safire, smaralde, opale de Etiopia, ametriste, citrine sau acvamarine.
Expoziţia este deschisă publicului, intervalul 10:00-18:00, iar intrarea este liberă!
Pentru alte detalii vă stăm la dispoziție prin web: www.mineralexpo.ro, e-mail: mineralexpo@yahoo.com tel: 0744 - 242.456

 

Sursa informațiilor Organizator Evenimente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu