joi, 16 martie 2023

Atelierul de arheologie experimentală

 

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman organizează marți, 15 martie 2023, ora 9.30, „Atelierul de arheologie experimentală”.
La manifestare vor lua parte elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alexandria, îndrumați de doamna învățătoare Florentina Dumitrașcu.
„Atelierul de arheologie experimentală” urmărește aprofundarea cunoștințelor elevilor despre preistorie prin alte mijloace decât cele clasice. Astfel, copiii vor fi întâi familiarizați cu materiile prime folosite de oamenii din preistorie: silexul, variate tipuri de roci, oasele de animale domestice, cornul sau fibrele vegetale. Le vor fi exemplificate tehnici și metode de cioplire a silexului și de prelucrare a osului și cornului. Vor observa cum se făceau uneltele din piatră și materii dure animale. Pentru o implicare activă în acest atelier, elevii vor folosi așchii și lame din silex pentru a prelucra lemn și vor confecționa din piele diverse obiecte.

 

Sursa informațiilor Muzeul Judeţean Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu