luni, 13 februarie 2023

Vernisaj expoziţie temporară la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău * APA ÎN SISTEMUL SOLAR *

 

Vernisaj expoziţie temporară la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău
* APA ÎN SISTEMUL SOLAR *
Sub genericul 65 de ani de activitate, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău, vă invită să participaţi JOI, 16.02.2023 ÎNCEPÂND CU ORA 11:00, la sediul Observatorului Astronomic, din str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8, la vernisarea expoziţiei temporare „APA ÎN SISTEMUL SOLAR”.
Apa este esenţială pentru a susţine viaţa! Despre prezenţa acesteia pe planeta noastră s-au scris numeroase tratate şi lucrări ştiinţifice. Dar v-aţi întrebat dacă există apă pe alte planete din Sistemul nostru Solar? Expoziţia prezintă informaţii inedite cu privire la originea şi prezenţa apei pe planetele Sistemului Solar. Sunt aduse în faţa publicului detalii cu privire la misiunile de cercetare iniţiate de-a lungul timpului, ilustrate cu imagini transmise pe Terra de rovere, sonde spaţiale sau alte instrumente de cercetare trimise în căutarea apei în Sistemul nostru Solar.
Persoane de contact, muzeografii Observatorului Astronomic Bacău.
Programul cu publicul este: Miercuri – Duminică: 8:00 – 16:00, Luni şi Marţi – Închis.
Un tur complet de vizitare cuprinde: expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele”, cu următoarele teme: „Sistemul solar”, „Astronautica”, „Gruparea stelelor”, „Evoluţie stelară”, „Forma şi evoluţia Universului”. Participare la spectacole de planetariu.
Dacă vremea este favorabilă, puteţi admira Bacăul şi dealurile din împrejurimile acestuia, de pe terasa circulară a Observatorului, dotată cu binocluri de privelişte. 

Vă invităm să ne fiţi alături. Împreună, Promovăm astronomia!
Cu deosebită consideraţie,
Manager,
Dr. Gabriela Gurău


Sursa informațiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Ion Borcea" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu