luni, 20 februarie 2023

Expoziția „Salvarea și Restaurarea Bunurilor Culturale”

 

La 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐚̆ 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢, 𝟐𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟎:𝟑𝟎, 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 „𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐁𝐮𝐧𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞” realizată de experții în restaurare și restauratorii din Laboratorul de Restaurare-Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț. Organizată în timpul stagiului de formare profesională de muzeograf Lavinia - Ana Axentioi, sub coordonarea dr. Otilia Mircea, și cu sprijinul conducerii Complexului Muzeal Național Neamț, director dr. Ciprian – Dorin Nicola și director adjunct științific dr. Mihaela Cristina Verzea, expoziția va constitui în perioada 21 februarie -6 mai 2023, prin tematica abordată: cercetarea bunurilor culturale și metodologii de restaurare, un punct de atracție a publicului larg, și în special pentru unitățile de învățământ aflate în Școala Altfel.
Expoziția „Salvarea și Restaurarea Bunurilor Culturale” a fost concepută pentru a evidenția una dintre funcțiile muzeelor, conservarea - restaurarea, în care patrimoniul descoperit prin contribuția cercetătorilor din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț a fost valorificat prin intermediul specialiștilor din Laboratorul de Restaurare-Conservare.
Prin expoziția „Salvarea și Restaurarea Bunurilor Culturale” atragem atenția asupra artefactelor din metal și ceramică care ajung în Laboratorul de Restaurare – Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț, ca importante materiale de studiu teoretic și practic, și totodată asupra rolului specialistului în conservare-restaurare pentru redarea identității fiecărui bun cultural.
𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 – 𝟔 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦: 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢-𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟗:𝟎𝟎-𝟏𝟕:𝟎𝟎.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul muzeu-neamt.ro.
Vă așteptăm la muzeu!
#cmnn #muzeelecmnn #expozitietemporara #targuneamt #restaurare #conservare

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Național Neamț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu