duminică, 15 decembrie 2019

Tehnologii 3D pentru digitizarea, vizualizarea și polpularizarea patrimoniului istoric și cultural



Avem plăcerea de a vă invita să participați la atelierul nostru de diseminare "Tehnologii 3D pentru digitalizarea, vizualizarea și popularizarea patrimoniului istoric și cultural". Evenimentul va avea loc în data de 16 decembrie 2019, în intervalul orar 14:00 – 17:00 și 17 decembrie 2019, între orele 14:00 până la 17:00. Gazda evenimentului va fi Muzeul Dunării de Jos Călărași și evenimentul va avea loc la Secția de Arheologie, clădirea Consiliului Județean, str. 1 decembrie 1918, Călărași, județul Călărași, România.

În cadrul evenimentului vom prezenta publicului tehnologiile moderne de dezvoltare a conținutului 3 D - metodele de modelare pe calculator a obiectelor 3 D, metodele de scanare 3 D și metodele de digitalizare cu ajutorul fotogrammetriei.
O altă parte a evenimentului se va concentra pe posibilitatea de a utiliza conținutul digital în aplicațiile VR și AR. Nu în ultimul rând, vom prezenta mai multe metode de imprimare 3 D a modelului și pentru vizualizarea lui folosind piramide și ecrane holograma. Toți vizitatorii vor avea șansa de a încerca un sistem VR, de a arunca o privire asupra artefactelor istorice imprimate 3 D și de a explora cărți și cărți poștale cu realitate augmentată.

Proiectul 499 Live, este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) al Uniunii Europene în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.



Sursa informațiilor Muzeul Dunării de Jos Călărași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu