miercuri, 18 decembrie 2019

LIMES FORUM VIII - PROGRAM






În perioada 13-14 decembrie 2019, va avea loc cea de-a 8-a ediție a LIMES FORVM, în Timișoara, la Casa Oamenilor de Știință.

În fiecare an, LIMES FORVM s-a desfăşurat în colaborare cu una sau mai multe instituţii muzeale sau servicii deconcentrate din subordinea Ministerului Culturii, cu scopul diseminării rezultatelor cercetărilor realizate în cadrul Programului Național LIMES și stadiului întocmirii documentației pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial UNESCO a siturilor de pe frontiera romană din România.

În acest an, inițiativa organizării a aparținut Consiliului Județean Timiș, care, prin Muzeul Național al Banatului, a avut amabilitatea găzduirii deja consacratei manifestări.
Alături de membrii Comisiei Naționale Limes și a numeroși cercetători (arheologi, arhitecți) preocupați de soarta monumentelor de pe frontierele romane din România, vor participa specialiști similari din țările învecinate (Serbia, Croația, Ungaria), cu care România este partener în aplicația pentru înscrierea în Patrimoniului Mondial UNESCO a sectorului inferior al Limes-ului Dunărean, precum și consultanți străini care vor contribui la aplicația României pentru Limes-ul Dacic.

Programul conferinței poate fi consultat la următorul link:
http://limesromania.ro/ro/download/?id=548&tk=bfab86e61084ba4177a3bcc7e3a34a2ab63ef4aa



Sursa informațiilor Limes - Frontierele Imperiului Roman în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu