marți, 10 decembrie 2019

Workshop - Digitalizarea obiectelor de patrimoniu






Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, anunță organizarea workshop-ului Utilizarea Echipamentelor High End Phase One de Înaltă Rezoluție în Digitalizarea Obiectelor de Patrimoniu.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie 2019, începând cu ora 11ꓽ00, la sediul MNIR, corp Stavropoleos, et. II, sala Mihai Viteazul. Accesul se va face prin intrarea B a muzeului, situată în Strada Poștei.

Digitizarea patrimoniului național a fost și este o activitate care se află în atenția tuturor instituțiilor de cultură. Acest lucru a determinat dezvoltarea unor soluții și echipamente dedicate.

În cadrul workshop-ului vor fi prezentate principalele echipamente și tehnologii High End Phase One, de înaltă rezoluție, utilizate atât în vizibil cât și în UV și IR.

Participanții vor beneficia de o scurtă introducere teoretică referitoare la problematica digitizării, după care se vor efectua diferite aplicații practice și demonstrative utilizând echipamente Phase One, având posibilitatea de a se familiariza cu echipamentele de tip Phase One IQ4 150Mp, Phase One stație de lucru iXQ Camera system plus echipamente auxiliare și de procesare.

Printre invitați se vor regăsi:
- Mihai Musceleanu, IMATECH trade & Imaging, București Romania - Daniel Bedo, Tripont Cultural Heritage Solutions Budapesta, Ungaria
- Daniel Horvath, Tripont Cultural Heritage Solutions Budapesta, Ungaria
- Cristina Anculete, Koobart
- Ioan Braghesiu, GlamArt


Vă așteptăm cu drag!



Sursa informațiilor Muzeul Național de Istorie a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu