miercuri, 27 septembrie 2023

Vernisajul expoziției stradale „Materie și Icoană”

 








Sunteți curioși să aflați cum se preparau pigmenții în urmă cu 300 de ani? Ce ziceți dacă ați fi chiar voi cei care reînvie metodele și vechea tehnică de pictare a icoanelor?
Am obținut deja o paletă bogată de culori cu care am pictat câteva icoane... și... abia așteptăm să vă împărtășim din secrete
Vă așteptăm la vernisajul expoziției stradale „Materie și icoană”, 29 septembrie 2023, ora 17:00, pe aleea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia
vernisajul va fi urmat de ateliere practice de obținere a pigmenților din materie primă locală
Veți avea ocazia să vă preparați pigmenții doriți și să-i testați pictând.

 

Sursa informațiilor Museikon 




Se apropie culesul viei și storsul strugurilor în Transilvania... Sunteți curioși să aflați cum foloseau iconarii transilvăneni din secolul al XVIII-lea tescovina (trevele) ca să obțină un superb pigment albastru?
Puteți afla dacă veniți la vernisajul expoziției „Materie și Icoană”, 29 septembrie 2023, ora 17:00, pe aleea Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.
Vernisajul va fi urmat de ateliere demonstrative de obținere a pigmenților din materie primă de origine locală

 

Sursa informațiilor Museikon









Ați văzut astfel de bulgărași colorați în malurile de pământ când ați mers în drumeții? În județul Alba îi puteți găsi din belșug, de-a lungul drumurilor și a văilor ce izvorăsc din Munții Trascău și curg spre Mureș. Iar dacă aveți curiozitatea să mergeți până la izvoare, veți vedea cum curge rugina din munți...
Sunteți curioși să aflați ce legătură au cu icoanele transilvănene de secol XVIII?
Vă invităm să aflați mai multe la vernisajul expoziției stradale „Materie și Icoană”, 29 septembrie 2023, ora 17:00, aleea din fața Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.
Vernisajul va fi urmat de ateliere demonstrative de preparare a pigmenților după metode folosite în urmă cu 300 de ani.
Expoziție realizată în colaborare cu Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud- Muzeul de Istorie și Științele Naturii Aiud.

 

Sursa informațiilor Museikon








Ce credeți că au în comun icoanele transilvănene de secol XVIII și mineritul din zonă? Dar restaurarea lor și arheologia?
Vă invităm să descoperiți la expoziția stradală „Materie și Icoană”, în 29 septembrie 2023, ora 17:00, pe aleea din fața Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.
Vernisajul va fi urmat de ateliere demonstrative de obținere a pigmenților identificați pe icoanele vechi, unde veți avea posibilitatea să vă preparați pigmenți după rețete de acum 300 de ani.
O expoziție realizată în colaborare cu Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud - Muzeul de Istorie și Științele Naturii Aiud.

 

Sursa informațiilor Museikon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu