miercuri, 27 septembrie 2023

Expoziţia temporară de fotografie „SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR - CINTEZA”, ediția a XI-a

 

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, organizează începând cu data de 29 septembrie 2023, ora 11.00, expoziţia temporară de fotografie „SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR - CINTEZA”, ediția a XI-a
la sediul subunităţii Vivariu din str. Popa Şapcă nr. 3
De-a lungul timpului, omul a fost fascinat de păsări, mai ales de cele rare sau care trăiesc în alte arii geografice. Interesul pentru păsări datează încă din antichitate, fapt atestat de ornamentele zugrăvite pe ceramică și porțelan, de hieroglifele egiptene, unde păsările sunt reprezentate în număr mare, ca și de mozaicuri și picturile murale. Vederea acestor păsări reprezintă o experienţă unică pentru ochi. Din păcate, dată fiind regiunea în care locuim, e aproape imposibil să ajungem vreodată să le vedem cu ochii noștri. Pentru ca acest lucru să devină posibil pentru vizitatori, am iniţiat proiectul ce vizează expoziţia temporară de fotografie „SUNET ŞI CULOARE ÎN LUMEA PĂSĂRILOR – CINTEZA”. Prin intermediul acestei expoziţii sunt aduse în faţa publicului imagini cu specii de cinteze cunoscute sau mai puțin cunoscute.
În cadrul acestei expoziţii temporare de fotografie, vizitatorii vor putea admira imagini cu aceste păsări minunate care trăiesc atât în țara noastră, pe continentul nostru cât și pe alte continente.
Evenimentul cultural este adresat publicului larg, iubitorilor de păsări în general.
Cu această ocazie, vizitatorii au posibilitatea să viziteze şi expoziţiile permanente din cadrul subunităţii Vivariu. Pot fi admirate aici expozițiile de păsări exotice, rase de porumbei, reptile autohtone și exotice, peşti autohtoni şi exotici, expoziția temporară – „Cânepa – trecut, prezent și viitor”, expoziția „Căsuța păsărelelor”, expoziția organizată cu ocazia - „Zilei Internaționale a Mediului ”.
Program de vizitare: Marți - Duminică : orele 9.00 – 17.00
Luni - Închis
Bilet intrare: - Individual adulți – 10,00 lei
- Copii, elevi, studenți, adulți cu handicap mediu/ușor
(grup organizat, individual) – 2,50 lei
- Grupuri organizate adulți, (minim 10 persoane) și pentru pensionari – 3,00 lei
Scutiri pentru următoarele categorii – actualii salariați din rețeaua muzeală, pensionarii din cultură, persoanele cu handicap, membrii Consiliului Internațional al Muzeelor și copiii din centrele de plasament.
Persoane de contact:
Conservator – Corduneanu Emil
Director adjunct – dr. Jigău Ortansa
Tel.: 0234/535564
Manager,
Dr. Gabriela Gurău

 

Sursa informațiilor Observatorul Astronomic "Victor Anestin" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu