joi, 28 septembrie 2023

Timișoara - Morile Banatului. Lansare carte, expoziție și film

 

TIMIȘOARA: Evenimentul de lansare a cărții „Morile Banatului. Patrimoniul mulinologic al județelor Timiș și Caraș-Severin”, a expoziției tematice și proiecția fimului documentar ”Morile Banatului” vor avea loc în 4 octombrie 2023, de la ora 15.00 la Centrul Info de la Bastion.
Vor fi prezenți și vor răspunde la întrebări Radu Trifan - președintele Asociației Acasă în Banat și autorul cărții, Marius Florin Streza, mulinolog, șef de secție la Muzeul Astra Sibiu și reprezentant al The International Molinological Society (TIMS) și domnul Steli Vinca , morar la Moara Horobeta din Cărpiniș.
Cartea „Morile Banatului. Patrimoniul mulinlologic al județului Timiș” a fost publicată cu sprijinul financiar al Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de arhitectură. În cele 350 de pagini bogat ilustrate veți regăsi nu mai puțin de 410 mori existente în cele două județe, precum și numeroase date și referințe legate de alte câteva sute de mori dispărute.
LINK Precomandă carte: https://forms.gle/W7bscp8H8njHrN5VA
Expoziția va rămâne la Timișoara până în data de 11 octombrie, după care vor avea loc noi lansări și întâlniri cu publicul din Reșița (12 octombrie), Jimbolia (19 octombrie), Sânnicolau Mare (26 octombrie) și Oravița (7 noiembrie).
Expoziția itinerantă și filmul documentar fac parte dintr-o acțiune finanțată de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023.

 

Sursa informațiilor Asociatia Acasa in Banat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu