vineri, 23 aprilie 2021

Medalia românească: 22 APRILIE – „ZIUA PĂMÂNTULUI”

 

 

22 APRILIE – „ZIUA PĂMÂNTULUI”

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Evoluția omului a ajuns astăzi, din păcate, într-un moment grav: industrializarea rapidă și poluarea accentuată ne periclitează nu doar sănătatea, ci însăși existența în viitor. Acțiunile nefavorabile asupra mediului înconjurător, a biodiversității și chiar a climei au condus la schimbări climatice care constituie amenințări incalculabile pentru supraviețuirea speciei umane.

Cea mai importantă provocare cu care ne confruntăm azi este oprirea înrăutățirii schimbărilor climatice. Avem datoria și obligația față de generațiile viitoare de a face tot posibilul de a reduce consumul de energie și pentru a proteja clima.
Monetăria Statului dedică Zilei Pământului, sărbătoare fondată în anul 1970 și având ca scop principal protejarea mediului înconjurător, produsul medalistic „Ziua Internațională a Planetei Pământ”
.
Setul medalistic de excepție – compus din medalie, broșură și cutie de lemn – poate fi achiziționat, de toți cei interesați, la prețul de 232 lei/ set, pentru medalia din argint și de 149 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Caracteristicile tehnice ale medaliei sunt următoarele:

Material: Argint 925‰
- Diametru: 37 mm
- Greutate: 22 grame
- Calitate: proof

 Tiraj fix: 40 bucăți
 

Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 37 mm
- Calitate: proof

 Tiraj fix: 60 bucăți


Așteptăm comenzile dumneavoastră pe adresele de e-mail: magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro .
Produsele vor fi expediate prin curier, plata ramburs.

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu