vineri, 9 februarie 2024

Volumul-catalog: ”PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIA DE ARHEOLOGIE A MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE/Representative Items from the Archaeology Collection of the Museum of Dacian and Roman Civilization”, al cărui editor este arheolog dr. Nicolae Cătălin Rișcuța. - CUPRINS

 






















Vrem să vă spunem despre o publicație ”caldă” a Muzeului, anume Volumul-catalog: ”PIESE REPREZENTATIVE DIN COLECȚIA DE ARHEOLOGIE A MUZEULUI CIVILIZAȚIEI DACICE ȘI ROMANE/Representative Items from the Archaeology Collection of the Museum of Dacian and Roman Civilization”, al cărui editor este arheolog dr. Nicolae Cătălin Rișcuța.
Cu aproape o săptămână în urmă, vă reaminteam, pe scurt, de expoziția cu același titlu, deschisă spre vizitare în februarie 2020, care prezintă unele dintre cele mai importante artefacte din colecția MCDR .
Iată acum și ”varianta” scriptică a acesteia, completată! Catalogul este un ”repertoar al pieselor arheologice reprezentative”, nu doar din expoziția menționată, ci și din alte expoziții deschise spre vizitare, împreună cu piese aflate în colecția de numismatică a muzeului!
Foarte bine structurat, pe epoci de evoluție istorică, de la neolitic la epoca romană, cu informații importante despre fiecare obiect și cu imagini realizate impecabil, ce redau fidel artefactul descris, catalogul este rezultatul muncii susținute și a colaborării dintre arheologii, restauratorii și conservatorii MCDR, al ”activității de colectare, cercetare științifică, restaurare și conservare, de aproape un secol și jumătate, a vestigiilor arheologice din ținutul Hunedorean” (preluat din Cuvântul Editorului).
Este primul volum de acest fel, unde cele mai importante artefacte arheologice, deținute de muzeul nostru, sunt prezentate, bilingv, tuturor, de la specialiștii din domeniu, la toți cei interesați de istoria și patrimoniul arheologic al județului Hunedoara.
Vă invităm să îl lecturați, vă promitem o experiență fantastică!
Noi vă lăsăm aici doar câteva imagini, preluate din catalog, să vă faceți o idee!
Felicitări colegilor implicați!!!!!!!
Volumul îl puteți cumpăra de la casieria aflată la parterul Palatului Magna Curia!
©MCDR și autorii

 

Sursa informațiilor Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu