luni, 26 februarie 2024

Vernisajul expoziției temporare „Grâul și pâinea pe meleaguri bistrițene”

 

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită la vernisajul expoziției temporare „Grâul și pâinea pe meleaguri bistrițene”, eveniment care se va desfășura în data de 28 februarie 2024, orele 13.00, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean. Deschisă iniţial la muzeul din Bistriţa, la sfârşitul anului 2022, expoziţia este reluată acum pentru publicul năsăudean, de această dată într-o formă îmbogăţită şi adaptată specificului local.
Expoziția dorește să ofere o imagine unitară asupra unor străvechi activități legate de cultivarea şi prelucrarea grâului, care au vechi rădăcini în această zonă, fiind confirmate prin vestigii arheologice și prin obiecte etnografice.
Materialele prezentate îl poartă pe vizitator într-o călătorie imaginară prin care se pot urmări etapele principale de lucru: începând cu aratul, continuând cu semănatul, seceratul, treieratul, vânturatul, măcinatul grâului și, nu în ultimul rând, cu frământatul și coptul pâinii în cuptor.
Expoziția va fi deschisă în sala festivă a muzeului din Năsăud, în perioada 28 februarie - 12 aprilie 2024, de marți până duminică, în intervalul orar 8-16.
Coordonatori expoziție: Dr. Marinescu George și Bolog Mihaela
Vă așteptăm cu drag!

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu