sâmbătă, 10 februarie 2024

„O plimbare pe Corso. Repere evreiești pe Calea Victoriei”, cu Felicia Waldman

 

#Conferința_de_Joi la #PalatulSuțu -> „O plimbare pe Corso. Repere evreiești pe Calea Victoriei”, cu Felicia Waldman
Muzeul Municipiului București vă invită pe 15 februarie 2024, de la ora 18:30, la prima Conferință de Joi organizată anul acesta, cu tema „O plimbare pe Corso. Repere evreiești pe Calea Victoriei”, care va fi susținută de Felicia Waldman, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2).
Coordonatorul Conferințelor de Joi - dr. Cătălin D. Constantin.
Preț bilet - 10 lei / persoană.
Vă propunem un exercițiu de imaginație: cum ar fi arătat Calea Victoriei fără contribuția evreiască? De secole arteră principală a Bucureștiului, Calea Victoriei a fost locul unde trebuia să fii văzut pentru a conta în viața publică. Aici s-au înghesuit să-și construiască reședințe, hoteluri, magazine, restaurante și cafenele cele mai importante personalități ale istoriei orașului. Inevitabil, între ele s-au numărat și o serie de personaje evreiești. De pe urma lor ne-au rămas clădiri monumentale clasice, dar și edificii moderniste care au schimbat definitiv fața Bucureștiului. Fără ele, Calea Victoriei ar fi spus o cu totul altă poveste. Le vom trece, așadar, în revistă, împreună, pentru neuitare.
Conf. univ. dr. Felicia Waldman este coordonator al Centrului de Studii Ebraice din cadrul Facultății de Litere a Universității din București. Este, de asemenea, membru fondator al Centrului de Studii Israeliene „Goldstein Goren” de la Facultatea de Științe Politice - Universitatea din București și membru în mai multe asociații academice internaționale. Domeniile sale de expertiză includ misticismul evreiesc, educația despre Holocaust și patrimoniul evreiesc din România. A publicat 5 cărți și peste 50 de articole și a coeditat 3 volume pe aceste teme. Pe parcursul ultimilor 18 ani a coordonat 12 proiecte internaționale de cercetare a istoriei evreilor români și patrimoniului evreiesc din România. Este Adjunct al Șefului Delegației României la International Holocaust Remembrance Alliance și fost Președinte al Grupului de Lucru în domeniul Educației al acestei organizații interguvernamentale.

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu