sâmbătă, 19 decembrie 2020

Medalia românească: 135 ANI DE LA NAȘTEREA LUI LIVIU REBREANU

 


135 ANI DE LA NAȘTEREA LUI LIVIU REBREANU

„Viitorul ni-l putem modela după cum vrem. Viața este un lut căruia voința îi dă forma.” – Liviu Rebreanu
Liviu Rebreanu - romancier, dramaturg şi academician român - este scriitorul care a fost preocupat de tot ce îl înconjoară, de transformările sociale şi politice ale vremii sale, luând din cotidian doar acele clipe care puteau să-i întrețină conștiința inovatoare. Criticii literari sunt de acord că Rebreanu este unul dintre marii scriitori ai literaturii noastre, George Călinescu afirmând că ,,Liviu Rebreanu este un mare scriitor și pe drept cuvânt creatorul romanului românesc modern cu mult asupra ceea ce epoca lui produsese”.
Ca autor de romane sociale, scriitorul a ilustrat în mod extraordinar psihologia ţărănească, atât prin reprezentarea unor exponenţi individuali ai acestei categorii sociale (Ion, Ana, Vasile Baciu, George, Florica) în romanul Ion, cât și prin reprezentarea „gloatei”, a ţărănimii în alcătuirea ei, cum sesizăm în romanul Răscoala.
Operele lui Rebreanu îl statornicesc pe marele romancier în fruntea celor mai de seamă scriitori contemporani şi propulsează romanul românesc în rândul capodoperelor universale.
Liviu Rebreanu a izbândit ca scriitor desăvârșit întrucât omul s-a aflat permanent în centrul scrierilor sale:„Ce-ar fi pământul fără om! [...] Universul numai prin om a devenit o realitate interesantă ... Altfel, fără om, e o zbuciumare fără ţintă de energii oarbe...”.
Aducem marelui scriitor omagiul nostru de prețuire și recunoștință pentru creația sa literară prin lansarea pe piață a unui nou produs medalistic excepțional: „135 ani de la nașterea lui Liviu Rebreanu”.
Acesta este format din medalie, broșură și cutie de lemn și poate fi achiziționat de la magazinul Beldiman la prețul de 930 lei/ set, pentru medalia din argint și de 363 lei/ set, pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.

Specificații tehnice:
• Material: Argint 925‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 180 grame
- Calitate: patinată
# Tiraj fix: 60 bucăți

• Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 60 mm
- Calitate: patinată
# Tiraj fix: 40 bucăți

Pentru comenzi / info, vă rugăm să ne transmiteți mesaj la adresele de e-mail: magazin.beldiman@monetariastatului.ro sau comenzi.online@monetariastatului.ro
_____________________________________
#MonetariaStatului #LiviuRebreanu #Medalii

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu