duminică, 14 aprilie 2024

Regina Hypolita și ale ei amazoane

 

Regina Hypolita și ale ei amazoane


Dăm startul înscrierilor la cea de-a doua activitate din cadrul proiectului de educație muzeală realizat în parteneriat cu Asociația HaiHui printre cuvinte: „ Apoikia – Casa departe de casă”. Tema activității este: „ Regina Hypolita și ale ei amazoane”.
Ne întâlnim marți, 16 aprilie, ora 16 în spațiul aferent Expoziției „Grecii de peste mări” (etajul II).
Echipa alcătuită din Monica Bodea (muzeograf), Mariana-Cristina Popescu (muzeograf) și Luminița Bratu (profesor. înv. primar) vă vor întâmpina cu istorie, povești și... ca de obicei surprize!
Programări: 0745392935 (Monica); 0748989347 (Luminița).
Locuri disponibile: 10 (activitățile de adresează copiilor cu vârsta între 6 și 11 ani).
_____________________________
Amazoanele erau un trib de femei războinice din nordul Mării Negre, menționate prima dată în mitologia greacă. Se spune că acestea ar fi fost fiicele zeului Ares, zeul războiului. Heracle, la porunca regelui Euristeu, a fost trimis să aducă cingătoarea fermecată a reginei Hippolyta (regina amazoanelor). Viteaza Hippolyta și mândra Antiope domneau peste amazoane. Fetele erau aspru pregătite să devină amazoane. Relatări despre femeile luptătoare există și în China, Africa de Nord și Vest, însă nicăieri ca la greci. Se pare că amazoanele au amenințat de cinci ori Atena. O victorie asupra amazoanelor ajunsese să fie mai sărbătorită decât o victorie asupra perșilor.

 

Sursa informațiilor Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu