sâmbătă, 13 ianuarie 2024

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA MUZEUL DE ARTĂ POPULARĂ CONSTANȚA!

 

ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA MUZEUL DE ARTĂ POPULARĂ CONSTANȚA! 


Cu prilejul „Zilei Culturii Naționale”, în perioada 15 - 20 ianuarie 2024, la sediul Muzeului de Artă Populară Constanța se vor desfăşura o serie de activităţi menite să omagieze cultura sub toate formele ei de manifestare.
Luni, 15 ianuarie, începând cu ora 9.00, iubitorii portului popular dobrogean vor avea ocazia de a realiza fotografii inedite în interiorul muzeului. Astfel, sub genericul „Portul tradițional dobrogean surprins în fotografie” se va desfășura o activitate în cadrul căreia muzeul va oferi celor interesați posibilitatea de a se îmbrăca în costume populare contemporane, specifice Dobrogei, lucrate după modelul pieselor aflate în patrimoniu.
Tot luni, 15 ianuarie, copiii de vârstă preșcolară vor putea intra în lumea „Amintirilor” lui Ion Creangă, participând la o activitate interactivă de tip storytelling, ce presupune identificarea în expoziție a unor obiecte amintite de autor în poveștile sale.
Pe 16 ianuarie, la ora 13.30 va avea loc atelierul de pedagogie muzeală „Broderie în punct românesc”, având ca scop familiarizarea participanților cu tehnica broderiei tradiționale în punct românesc.
Începând de miercuri, 17 ianuarie, va putea fi vizitată expoziția temporară „Din lada de zestre a satului românesc”, realizată cu valoroase piese de port popular din colecția privată a avocatei Eugenia Catargiu. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 18 ianuarie, ora 16.00.
Pe 17 ianuarie, de la ora 13.30, va avea loc atelierul de pedagogie muzeală „Învățăm să țesem”, în cadrul căruia se va pune în practică tehnica țesutului la război în două ițe.
Joi, 18 ianuarie, de la ora 14.00, se va desfășura activitatea „Incursiune în satul românesc tradițional”, la care va participa un grup de elevi și profesori din cadrul unui program Erasmus, derulat de Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța.
Pe 19 ianuarie, copiii cu vârste cuprinse între 10 - 16 ani sunt invitați să participe la o activitate interactivă de cunoaștere a patrimoniului muzeal, prin intermediul unui joc de tipul „vânătoare de comori”, având tema „Descoperim obiectele din viața țăranului român”. Participanții vor face un tur ghidat al expoziției permanente, apoi vor completa o fișă de lucru privind piesele etnografice vizate.
Vineri, 20 ianuarie, de la ora 14.00, muzeul va fi gazda unui Recital de pian, muzică ușoară și versuri, cu participarea Grupului Vocal „Giocoso” (profesori coordonatori Rodica Iftime, Vadim Iftime, Ana-Maria Ștefan). Această activitate va fi realizată în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.
Luni, 15 ianuarie, în intervalul orar 9-17, muzeul va putea fi vizitat gratuit.
Pentru activitățile interactive și atelierele de pedagogie muzeală este necesară programarea telefonică la numărul de telefon 0241.616133. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag la muzeu!

 

Sursa informațiilor Muzeul de Artă Populară Constanța.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu