sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Parcul Etnografic - 90.






Nouă decenii de la înființarea primului muzeu în aer liber din România.
Eveniment organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Asociația Muzeală Poarta de sub Feleac.
Parcul Etnografic din Cluj a fost înființat în anul 1929 de Romulus Vuia (1887-1963).
Pentru a marca acest moment, specialiștii direcției marketing au realizat în această vară, împreună cu vizitatorii noștri, un minunat covor aniversar, în cadrul unui proiect intitulat „90 de ani țesuți în două ițe”.
Trecutul nu este, însă, decât o parte a poveștii noastre.
Viitorul este mult mai important. Consiliul Județean Cluj îl pregătește, împreună cu noi, de mai mulți ani, din momentul în care a fost inițiat, cu sprijinul experților de la Asociația Nordică de Design Urban din Bergen (Norvegia), primul master plan pentru dezvoltarea unui muzeu din România. Claudiu Salanță, arhitectul șef al județului Cluj, împreună cu Alice Florean, câștigătoarea concursului internațional de soluții pentru dezvoltarea Parcului Etnografic, ne vor prezenta toate detaliile unui proiect care se apropie de finalizare.



Sursa informațiilor Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu