sâmbătă, 30 noiembrie 2019

Atelier de arheologie experimentală






Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Alexandria, manifestarea “Atelierul de arheologie experimentală”.
Evenimentul va avea loc luni, 2 decembrie 2019, ora 9.30, la Muzeul Judeţean Teleorman şi va reuni elevii claselor a II-a , îndrumaţi de învăţătoarele Magdalena Ionescu,Jeni Rănacu, Georgeta Raicu, Florentina Veneticu, alături de 30 de cadre didactice participante la Cercul Pedagogic – învățământ primar, clasa a II-a, zona Alexandria.
Atelierul de arheologie experimentală urmărește aprofundarea cunoștințelor elevilor despre preistorie prin alte mijloace decât cele clasice. În prima parte, copiii vor fi familiarizați cu materiile prime folosite de oamenii din preistorie: silexul, variate tipuri de roci, oasele de animale domestice, cornul sau lemnul. Le vor fi exemplificate tehnici și metode de cioplire a silexului, de prelucrare a osului și lemnului. Vor observa cum se făceau uneltele din piatră și materii dure animale. Pentru o implicare activă în acest atelier, în a doua parte a acestuia, elevii vor folosi așchii, lame din silex și fragmente de gresie pentru a prelucra lemn și os, confecționând unelte simple. Cu ajutorul acestora vor modela din lut dar și decora statuete antropomorfe și zoomorfe, respectând tehnologia preistorică.
Manifestarea “Atelierul de arheologie experimentală” se înscrie în cadrul Programului Educaţional “Muzeul - sursă de cultură şi educaţie”.



Sursa informațiilor Muzeul Judeţean Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu