luni, 25 noiembrie 2019
Atelier de discuții: „Ce se întâmplă cu Chișinăul Istoric”?
Ce se întâmplă cu patrimoniul construit?
Asistăm în ultima vreme la distrugerea rapidă a centrului istoric prin mutilarea patrimoniului construit rămas. Mai mult, se construiesc aici imobile care nu au nimic în comun cu nucleul istoric și nici cu dezvoltarea echitabilă a orașului nostru. În mare parte, intervențiile care au loc aici nu păstrează autenticitatea locului și nici integritatea peisajului istoric urban.
Care este cauza principală a acestor transformări?
Sunt mult mai multe cauze decât ne-am imagina. Din acest motiv ne dorim să discutăm alături de voi, în cadrul Atelierului de discuții, despre „Ce se întâmplă cu Chișinăul Istoric”. Atelierul cuprinde două etape:
Prezentare Save Chișinău: „Ce se întâmplă cu Chișinăul Istoric?” (Anetta Dabija)
Panel de discuții:
a) De ce avem nevoie de patrimoniul construit?
b) Ce facem pentru a-l proteja?
c) Cum valorificăm patrimoniul construit?
(Moderator: Alexandru Munteanu)
Save Chișinău, Anetta Dabija: Platforma Save Chișinău a apărut odată cu pasiunea față de Chișinăul Istoric și din dorința nemărginită de a-l păstra și a-l integra în viața cotidiană. Scopurile platformei sunt: promovarea, cercetarea și monitorizarea patrimoniului cultural construit întru salvgardarea și valorificarea acestuia. Acesta reprezintă o parte componentă a unei localități și respectiv trebuie să funcționeze în corespundere cu cerințele societății contemporane.
Atelierul de discuții face parte din evenimentele conexe expoziției “Uroborus” Ștefan Câlția de la Muzeul Național de Artă al Moldovei, prima expoziție în Republica Moldova a unuia dintre cei mai cunoscuți artiști contemporani din România. Expoziția prezintă o serie de lucrări care propun un discurs despre felul în care călătorim în viață, felul în care luăm decizii și consecințele lor.
Expoziția rămâne deschisă până în 15 decembrie.
Program de vizită: marți - duminică: 10:00 - 18:00
Un proiect organizat de Muzeul Național de Artă al Moldovei, Galeria Posibilă și Fundația Ștefan Câlția.
sursa informațiilor aici.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu