vineri, 15 noiembrie 2019

Apariție editorială: Meșteșugurile în provincia Moesia Inferior, de George Nuțu






«În urma cercetării efectuate, am înțeles și am urmărit producția locală ca suma tuturor aspectelor referitoare la centrele meșteșugărești, organizarea internă a atelierelor, elementele de planimetrie și topografie ale instalațiilor productive, distribuția acestora pe teritoriul provinciei, spectrul obiectelor finite și difuziunea acestora. Astfel, am considerat că studiul asupra artizanatului antic este unul dintre domeniile în care ultimele cercetări și interpretări pot contribui la elucidarea unor fenomene economice mai puțin cunoscute ale istorie romane.»

George Nuțu, în introducerea volumului său „Meșteșugurile în provincia Moesia Inferior”, recent apărut în colecția Patrimoniu.

George Nuțu (n. 1979) este arheolog, cercetător științific la Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea. Coautor al volumelor „Fibulele de la Durostorum – Ostrov / The Brooches from Durostorum – Ostrov” (împreună cu Dan Elefterescu), Editura UAIC, 2018, și „Carved Bone and Antler from Northern Dobruja in Archaelogical and Archaeozoological Context” (împreună cu Simina Stanc și Diana Andreea Stan), Editura UAIC, 2014, și a publicat numeroase studii de arheologie în reviste din România şi din străinătate.

Detalii despre carte, aici: http://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/mestesugurile-in-provincia-moesia-inferior-1737/1/1



Sursa informațiilor Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu