sâmbătă, 4 decembrie 2021

Colocviul științific cu tema ,,Arheologia perioadei de trecere de la epoca târzie a fierului la epoca romană în Dacia: contacte și conflicte în secolele I-II p. Chr.” - PROGRAM

 

Sesiunea Științifică Anuală a Muzeului Național al Carpaților Răsăriteni, 8-10 decembrie 2021
În data de 10 decembrie 2021 organizăm colocviul științific cu tema ,,Arheologia perioadei de trecere de la epoca târzie a fierului la epoca romană în Dacia: contacte și conflicte în secolele I-II p. Chr.” în cadrul Sesiunii Anuale de Comunicări Științifice a MNCR, ediția a XVIII-a. Evenimentul se va desfășura online.
Colocviul, ai cărui organizatori sunt colegii noștri Magdalena Ștefan, Alexandru Popa și Dan Ștefan, are ca obiectiv să contribuie la aducerea împreună a unor domenii de cercetare obișnuite să-și dezvolte, cel mai adesea, discursuri separate. Arheologiile epocii fierului și epocii romane tratează însă, chiar dacă din perspective diferite, numeroase teme comune. Războaiele daco-romane sunt cu adevărat cele mai dramatice și faimoase dintre acestea, dar ele reprezintă doar un punct culminant pentru contacte și interferențe petrecute la scară macro-regională începând cu două secole și jumătate mai devreme, precum și un moment de cotitură pentru cele care vor avea loc pe parcursul următoarelor două secole.

 

Sursa informațiilor MNCR - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu