sâmbătă, 18 iulie 2020

Mediaș: Expoziţia Donații și donatori este realizată în semn de gratitudine pentru toţi donatorii care au dorit să lase muzeului o parte din povestea existenței lor și a celor care i-au precedat.


Expoziția reunește obiecte din domeniul etnografic, intenția demersului muzeografic având două valențe la fel de importante: povestea exponatelor dar și a celor care le-au donat muzeului. Expoziţia Donații și donatori este realizată în semn de gratitudine pentru toţi donatorii care au dorit să lase muzeului o parte din povestea existenței lor și a celor care i-au precedat.

Așadar, expoziția se dorește a fi un Mulțumesc! adresat celor care au avut încredere în muzeu și au donat obiecte păstrate în familie, de mai multe generații, știind că acestea vor avea un loc special, vor fi conservate așa cum se cuvine și vor fi lăsate să ne povestească despre vremuri și oameni care nu mai sunt. Expoziția se numeşte Donații și donatori și cuprinde exponate din secolele XIX – XX, care provin din Mediaș și împrejurimi, dar și din zone mai îndepărtate, cum ar fi județele Alba și Botoșani.


Sursa informațiilor Evenimente Muzeale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu