miercuri, 9 iunie 2021

O expoziție temporară dedicată florei Dobrogei

 

Muzeul de Științe Naturale Roman organizează, în perioada 8 iunie- 8 octombrie, o expoziție temporară dedicată florei Dobrogei.
Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10:00-18:00.
“Prin titlul propus, expoziția este una tematică. Ideea centrală este reprezentată de o călătorie imagistică, vizitatorul având posibilitatea să descopere specii rare de plante din arealul stepic dobrogean şi să conştientizeze perspectiva viitorului acestor specii protejate, dacă nu sunt luate măsurile necesare de conservare. Flora Dobrogei numără aproximativ 2.000 de specii de plante vasculare, dintre acestea 200 de taxoni sunt rari, inclusiv la nivel european, o serie de specii fiind endemice.
Expoziția are drept scop popularizarea importanței unor specii de plante din arealul dobrogean în rândul elevilor, a profesorilor, a studenților, a familiilor și a publicului larg, ca oportunitate de recreere și informare a acestora”, a precizat muzeograful Emilian Pricop, curatorul acestei expoziții.
Proiectul expozițional este rodul unei colaborări dintre Complexul Muzeal Naţional Neamț și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Național Neamț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu