sâmbătă, 7 ianuarie 2023

DIMETRODON GRANDIS

 




EXPONATUL LUNII IANUARIE 2023 – DIMETRODON GRANDIS


Cea mai veche descoperire a unor fosile de Dimetrodon a fost a unui maxilar, realizată în anul 1845 de Donald McLeod, care trăia în colonia britanică a Insulei Prințului Eduard. Aceste fosile au fost achiziționate de John William Johnson, un geolog canadian și apoi descrise de Joseph Leidy în 1854 ca fiind mandibula lui Bathygnathus borealis. Mai târziu (în anul 2015) a fost reclasificată ca fiind a speciei de Dimetrodon - Dimetrodon borealis.
Primele fosilele descrise și atribuite acum genului Dimetrodon au fost studiate pentru prima dată de paleontologul american Edward Drinker Cope în anii 1870.
Singura specie de Dimetrodon din afara Americii de Nord este Dimetrodon teutonis și a fost descrisă pentru prima dată în anul 2001 și provine din localitatea Bromacker din Pădurea Thuringian din Germania.
Astăzi sunt cunoscute 20 de specii de Dimetrodon de când genul a fost descris pentru prima dată în anii 1870 de Edward Drinker Cope.
Exponatul nostru a fost achiziționat în anul 2022 și este o reproducere la scara 1:1 a acestei specii, realizată cu respectarea criteriilor științifice.
Denumirea științifică a exponatului lunii ianuarie este Dimetrodon grandis. Vă rugăm să ne ajutați să-i găsim un nume accesibil. Trimiteți-ne propunerea voastră pe Messenger sau în comentarii. Vă așteptam și la Muzeu, să îl vedeți și astfel îi vom găsi împreuna cel mai potrivit nume.

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Ion Borcea" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu