luni, 7 mai 2018

Noaptea Europeană a Muzeelor - Complexul Muzeal de Științele Naturii "Ion Borcea"






Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită publicul băcăuan să participe în noaptea de 19 mai 2018 la cea de-a XIV-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor, care se va desfășura la două dintre subunitățile noastre: Muzeul de Științele Naturii și Observatorul Astronomic „Victor Anestin”.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, la manifestare participând în prezent toate ţările membre ale Consiliului Europei.

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, este sărbătorit în fiecare an, începând din 2007.

Astfel, la Muzeul de Științele Naturii, vor fi deschise spre vizitare următoarele expoziţii:
- Expoziţiile permanente: „Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei”,
- Expoziţiile temporare: „Din lumea fluturilor – fluturi exotici”, „In memoriam – Rang Cătălin-Petre”, „Superorganismul – viața ascunsă a furnicilor”,
- Sera cu plante ornamentale a Muzeului de Ştiinţele Naturii.
De asemenea, publicul larg este invitat să participe la „Gala filmului ştiinţific”, unde poate viziona filme documentare având drept subiect natura, precum și la workshop-ul „Animale de lângă noi”.

La Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, pot fi vizitate:
- Expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele”,
- Expoziţia temporară „Telescoape spațiale”.
Publicul va avea acces și pe terasa circulară a Observatorului Astronomic de unde doritorii vor putea admira panorama Bacăului, cu ajutorul binoclurilor de priveliște.



Sursa informațiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu