joi, 17 mai 2018

Noaptea Muzeelor 2018 - Muzeul de Etnografie Brașov





Muzeul de Etnografie Brașov, Bd. Eroilor nr. 21 A, se pregătește să ofere vizitatorilor un program inedit cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, 2018.
În primul rând, muzeul nostru asociază acest eveniment european, cu celebrarea Zilelor europene ale morilor și patrimoniului mulinologic, ajuns la a XXIV-a ediție, Muzeul de Etnografie Brașov fiind singurul muzeu din România partener al Federației Morilor din Franța care a inițiat acest tip de eveniment. La ediția din acest an, Muzeul de Etnografie Brașov aduce în prim plan importanța și valoarea morilor în economia comunităților rurale și urbane, invitându-vă să urmăriți un montaj de imagini realizate grafic de artistul Eugen Moga, reprezentand locul unde au funcționat numărul impresionant de mori din Șcheii Brașovului și filmul documentar privind istoricul morii sistematice din Satululg, Săcele, intitulat Moara lui Ișlik din Satulung, Săcele.
Totodată, în cadrul Nopții muzeelor, veți avea posibilitatea să vizitați noua expoziție permanentă Memoria fibrelor textile: de la împletitul manual la tricotajul mecanic, însoțită de reconstituiri inedite de tehnici de împletit, o ocazie în care puteți afla cum împleteau șcheienii găitanele la troaca cu ciocănele dar și alte tehnici precum, împletitul pe ramă, dantela cu ciocănele, tehnica macrameului sau broderia pe tul și file. De asemenea, în intervalul orar 19 30 - 21 00 se va desfășura Atelierul de împletit găitane în colaborare cu Asociația Expoziții călătoare, în cadrul căruia puteți experimenta această tehnică împletind un șnur cu scop decorativ.

Noaptea Muzeelor, 19 mai 2018
Muzeul de Etnografie Brașov, Bd. Eroilor nr. 21 A

Program: 18 00 - 23 00
Intrare gratuită pentru copiii până la vârsta de 14 ani
Taxă de intrare adulți: 1 leu, sub forma unei vederi



Sursa informațiilor Muzeul de Etnografie Brașov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu