sâmbătă, 12 mai 2018

Mythologia 3D





Cum totul a început cu un mit sau o legendă, prima expoziție organizată în cadrul programului cultural Pantheon 3D vă invită să călătoriți în spațiul fabulos al Legendelor Olimpului și în timpul mitic al Zeilor și Eroilor lumii greco-romane.
Conceptul expozițional combină creativ și inedit piesele clasice de artă romană cu interpretările artistice moderne ale elevilor de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia. Piesele sculpturale expuse, reprezentând personaje și scene mitologice greco-romane, fac parte din colecția de artă romană a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, cele mai multe dintre acestea fiind descoperite în situl Apulum.
Expoziția valorifică atât creativitatea cât şi capacitatea de asimilare și interpretare a esteticii, formelor și simbolurilor artei clasice, dar mai ales a ecourilor acesteia în arta provincială romană de la Apulum.
ZEI PE DISPLAY – reprezintă expunerea integrată a colecției de modele 3D ale pieselor de artă romană prin intermediul unei platforme interactive de vizualizare destinată mediului muzeal și educațional.
Platforma virtuală mobilă este compusă dintr-un sistem desktop integrat unui ecran tactil de mari dimensiuni, care permite astfel o expunere interesantă a acestor artefacte extraordinare, și mai ales accesarea lor online ca modele 3D, prin controlul interactiv direct al publicului vizitator.

EXPOZIȚIA MYTHOLOGIA 3D POATE FI VIZITATĂ ÎN PERIOADA 19 MAI - 1 AUGUST 2018

Vă așteptăm cu drag!



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu